Hi! Ik ben Jorg.

Ik help graag mee met het bouwen van teams en organisaties die hun impact willen vergroten. En loop ik een tijd mee met mensen die hun speelveld willen verruimen. 

Mijn verhaal

Een studie Integrale Veiligheids-/bestuurskunde vormde het vertrekpunt. Hierna maakte ik mijn jongensdroom waar door te starten aan de officiersopleiding bij de Koninklijke Militaire Academie (NLDA). Daar heb ik ervaren wat de impact is als mensen buiten hun comfortzone worden geplaatst. Ik leerde wat de potentie is van echte samenwerking. Dit in lijn met een doel dat groter is dan jezelf.

Buitenmens
De NLDA bleek niet de juiste omgeving voor mij. Het was wel duidelijk dat ik een diepgaande interesse in groepsdynamiek had en gek was van avontuurlijke activiteiten. Dit vond ik in de studie Outdoor Management. Na deze 4 jaar ‘buiten spelen voor volwassenen’ was ik senior outdoor-instructeur. Helaas mist Nederland echte bergen. Omni Mobilea bleek het beste alternatief: een geweldig outdoor- & teamontwikkelingslocatie en leerbedrijf.

Voys van start-up naar scale-up
In 2013 begon ik bij telecomaanbieder Voys. Ik werkte aan de overgang van een technisch support team naar mensgerichte ondersteuning: team Klantgeluk.

Mijn volgende stap werd het doorontwikkelen van het Voys Model: onze manier van zelfsturend organiseren en samenwerken. Ik begeleidde Voys tijdens de implementatie van Holacracy. Een belangrijk onderdeel was de realisatie van een nieuw salaris- en ontwikkelmodel. Een model dat paste bij zelfmanagement en toekomstige organisatiebehoeften. Ik zag Voys groeien van een bedrijf van 15 mensen naar 120. Met trots en vastberadenheid heb ik bijgedragen aan het gelijkwaardiger en mooier maken van de (telecom)wereld.

Nieuw hoofdstuk
Na 6 jaar lonkten de bergen weer. Samen met mijn vriendin (en nu vrouw) Nadine lieten we Nederland, onze baan bij Voys en ons huis achter om te gaan reizen zonder einddatum.

Nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Ik wil organisaties en mensen helpen hun speelveld en impact te vergroten. Zo geef ik tegelijk vorm aan mijn eigen purpose: 

My purpose is to live a carefree and connected life full of love and joy and in this way contribute to a more equal and authentic world.

I believe that everyone can and may live their lives free of constraints. What unites us all is that we are human. And that this integral connectivity is powered by a foundation of love, curiosity, autonomy, and acceptance of diversity and truths. I believe in the impact of the individual within that unity. My meaning is helping to lower the fear for the unknown and boost curiosity to expand the impact and playground for myself and others.

My main enabler is adventure. I approach life every day with commitment, curiosity and gratitude. They are the expression of my love, my love for life, people and freedom.​

2020 | Start als zelfstandige

Invulling geven aan mijn eigen purpose
Mensen en organisaties helpen om hun speelruimte te vergroten

Start als zelfstandige

Een nieuw hoofdstuk.

2019 | Reizend geleefd

Zonder einddatun op reis.
Nieuwsgierigheid dreef mij, de wereldreis was het middel

Reizend geleefd

Om mijn eigen speelveld te blijven vergroten heb ik gekozen om samen met mijn vriendin ons leven 1,5 jaar reizend vorm te geven. Een half jaar op de fiets, een half jaar levend vanuit een camperbusje en een aantal maanden wonend in de Franse Alpen. Een waanzinnig en onvergetelijk hoofdstuk.

2013 | Voys

Werken met eindbazen
Van start-up naar scale-up. Zelfsturing en holacracy.

Voys

6 jaar lang heb ik met trots mogen ondernemen als belhamel binnen Voys en mijn steentje bijgedragen aan de groei en impact van dit prachtige bedrijf. Ik heb mij gericht op waar mens en proces samenkomen. Zodoende heb ik mij bezig gehouden met de manier waarop wij ons zelfsturend organiseerden. Ik heb daarbij altijd de omstandigheden proberen te creëren waarin anderen konden excelleren en hun speelveld & impact konden vergroten.

2010 | Omni Mobilae

Buitenspelen voor volwassenen
Vestigingsmanager, begeleiding leerbedrijf, team trainingen

Omni Mobilae

Een prachtige buitensport- en trainingslocatie met 8 hectare bos. Als vestigingsmanager verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering: van de kwaliteitsbevordering & bewaking tot het opleiden van collega's en de begeleiding van studenten binnen het leerbedrijf. Met een grote glimlach gezorgd dat gasten konden genieten van het verleggen van hun grenzen. Daarnaast teams en collega's ondersteund in hun ontwikkeling door het faciliteren van teamtrainingen.​

2009 | Outdoor Management

Buitenspelen voor volwassenen
Vestigingsmanager, begeleiding leerbedrijf, team trainingen

Outdoor Management

Bijzondere activiteiten, groepsdynamica & -prestatie en je begeven buiten je comfortzone waren de thema's waar ik verder invulling aan wilde geven. Dit leidde mij naar de enige HBO buitensport opleiding in Nederland. Het zorgde ervoor dat de hang naar avontuur en de liefde voor de bergen voorgoed onderdeel zijn geworden van mijn leven.

2008 | Koninklijke Nederlandse Academie

Officiersopleiding
Beroepsmilitair, jongensdroom, impactvol

Koninklijke Militaire Academie

Gestart aan de officiersopleiding in Breda om opgeleid te worden tot Officier Infanterie. Ondanks mijn passie voor het beroep was het niet de juiste plek voor mij. Een impact volle periode, waar ik na een half jaar afscheid heb genomen.

2003 | Integrale Veiligheidskunde

Bachelor Business Administration
Studie

Integrale Veiligheidskunde

Vanuit mijn interesse voor de uniform beroepen en de droom om beroepsmilitair te worden de studie Integrale Veiligheidskunde (verwant aan bestuurskunde) gevolgd. En daarmee mijn Bachelor of Business Administration behaald.